Ależ było cudownie! Warsztaty fotografii kulinarnej z Agnieszką Furtak w Domu Fotografii to, poza porządną dawką wiedzy i praktycznych rad, czysta przyjemność fotografowania!
Od dawna miałam ochotę / potrzebę nieco udoskonalić moje umiejętności fotograficzne, zwłaszcza jeśli chodzi o kulinaria. I trafiła się super okazja – warsztat prowadzony przez fotografa-praktyka.
Jak skomponować zdjęcie? Jakiego użyć światła? Co trzeba wiedzieć o kolorach na fotografii? Tła, rekwizyty, sztuczki – to tylko część wiedzy jaką podzieliła się z nami Agnieszka.
Warsztaty są kameralne, prowadzone w małych 4-5 osobowych grupach, więc każdy ma możliwość zadawania pytań, uczestniczenia w zajęciach praktycznych. Po części teoretycznej uczycie się kompozycji, sami ustawiacie i dopasowujecie światło i metodą prób i błędów dochodzicie do zdjęcia doskonałego 😉
Na razie na temat fotografii kulinarnej wiem zbyt mało, ale obiecuję za jakiś czas mini poradnik o tym, co w fotografowaniu jedzenia jest istotne. Ale jedna rada już dziś – nauczcie się podstawowych zasad, a potem o nich zapomnijcie i znajdźcie własny niepowtarzalny styl!
Serdecznie polecam warszaty w Domu Fotografii!
Ja na razie jestem na etapie „wiem, że nic nie wiem” o fotografii. Ale może to dobry znak? Pozdrawiam!
masz rację znalezienie własnego rozpoznawalnego stylu jest ważne, ale piekielnie trudne. Prawie wszystko już było w fotografii, modzie, malarstwie. Czekam na mini poradnik.