20161231_152110

Ziołowe wrapy z łososiem i szynką parmeńską

Przekąska last minute na sylwestrowy wieczór (i nie tylko), czyli

Ziołowe wrapy z łososiem i szynką parmeńską

Składniki na 5 wrapów:

  • 5 jaj
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki mąki
  • 4-5 łyżek posiekanych ziół – szczypiorku, pietruszki, koperku
  • sól, pieprz

nadzienie – wersja I

  • łosoś wędzony
  • sałata – lodowa, rukola, roszponka
  • sos miodowo-musztardowy

nadzienie – wersja II

  • szynka parmeńska
  • serek do smarowania (Almette, Philadelfia)
  • sałata – lodowa, rukola, roszponka
ziołowe wrapy z łososiem i sosem miodowo-musztardowym

Ziołowe wrapy z łososiem i sosem miodowo-musztardowym

Wykonanie:

1. Jaja, wodę i mąkę zmiksuj w wysokim naczyniu

2. dodaj posiekane drobno zioła, dopraw do smaku solą i pieprzem.

3. Smaż cieniutkie placki na teflonowej patelni bez tłuszczu. Idealna będzie patelnia do naleśników.

4. Placki smaruj sosem miodowo-musztardowym, ułóż sałatę, łososia i zwiń w rulon

5. To samo zrób w wersji z szynką – posmaruj placek cienko serkiem, ułóż plastry szynki, liście sałaty i zwiń ciasno w rulony.

6. Włóż na godzinę do lodówki, następnie pokrój na grube plastry, udekoruj koperkiem, sałatą.

SMACZNEGO!

Zapisz

Zapisz

image_print