W dzisiejszych czasach bardzo dużo młodych ludzi zaczyna gotować. Często dzieje się tak jak zaczynają się usamodzielniać. Nie każdy potrafi oczywiście gotować, ale wszyscy się starają to robić to jak najlepiej. Wiadomo, że nie od razu wszyscy będą dobrze gotować. Tak aby to było po prostu zjadliwe. Obecnie w internecie możemy znaleźć bardzo dużo stron poświęconych kuchni polskiej jak i z całego świata. Nastąpił znaczny rozwój technologii, dlatego też w nim jesteśmy w stanie znaleźć wszystko. Co tylko wpadnie nam do głowy. Czy to są dania z ryby, makarony czy pizze. Dużo ludzi dzięki internetowi postanowiło dzielić się z innymi swoimi pomysłami kulinarnymi. W ten sposób można obudzić w sobie pasję do gotowania. Tworzy się różnego rodzaju blogi kulinarne do których mają dostęp wszyscy, nawet z całego świata. W niniejszym artykule zostanie przedstawiony przepis na przepyszną tartę z rukolą.
Z jakich składników składa się tarta z rukolą?
W internecie możemy znaleźć bardzo dużo przepisów na tartę. Niby takie samo danie, ale wiadomo, że każdy może dodać do tego coś co sprawi, że smakuje inaczej. Jednego nie można zaprzeczyć. Jest ona lekka i pyszna. Jakie składniki są zatem potrzebne do jej przyrządzenia?
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta brisée
- 100 g świeżej rukoli
- 200 g sera Parmezan
- 250 ml mleka
- 2 jajka
- 1 żółtko
- sól i pieprz do smaku
Gdy już przygotujemy składniki to możemy wziąć się za przygotowanie dania. Na początku musimy ciasto, które kupiliśmy rozwałkować na krąg i wyłożyć na blaszkę. Gdy już to zrobimy przyszedł czas na rukolę. Trzeba ją opłukać i osuszyć. Następnie kroimy ją drobno. Potem wbijamy jajka do miski i dodajemy starty parmezan i mieszamy. Na koniec dodajemy mleko. Trzeba wszystko doprawić solą i pieprzem. Do dużej miski wsypujemy rukolę i mieszankę, którą przygotowaliśmy z mleka i innych składników. Dodajemy to na ciasto. Zawijamy brzegi ciasta do środka. Gotowa tarta z rukolą powinna się piec w 200 stopniach, a po 5 minutach temperatura musi być zmniejszona do 180 stopni. Pieczemy max 45 minut. I gotowe.